Saturday, September 10, 2011

~menanti detik LAFAZ SAKINAH

SubhaNALLAH
Alhamdulillah
ALLAH hu AKbar

syukur padaMU Ya ALLAH..


ikatan kekeluargaan terjalin

~ kitbah ~

19.03.2011Hantaran last minit...


Menunggu la konon..hehe


Ni import dari penang punya..hehe


Saat cinin disarung ke jari manis..

Alhamdulillah..saat dan detik lafaz sakinah semakin hampir..memenuhi sebahagian daripada kesempurnaan.. sempurnakanlah petunjukMU ke jalan yang benar untuk kami..aku bersyukur.. terima kasih sahabatku Aina Mardhiah sebagai orang tengah.. dengan pertolongan daripada MU ya ALLAH..mempertemukan kami..insan ini adalah pilihan MU ya ALLAH..tempoh yang agak singkat..hampir sebulan perkenalan..sekali pertemuan...istikharah minta ptunjuk..akhirnya..cincin sebagai tanda disarung di jari..agenda merisik menjadi hari pertunangan "rabbi yassir wala tuassir"..

Bagaikan mimpi..tapi itulah hakikat..tak percaya, gementar, gembira..bebagai2 perasaan yang ada bila famly dah setuju..gembira melihat senyuman bapaku...al-maklumlah..ku yang terakhir yang belum mendirikan rumah tangga..9 orang dah lepas..harapan menggunung tinggi bagai gunung everst..kalu dulu..setiap hari tnya..bila lagi...bila dan bila...ada la tu..doa bnyak2...hehe..sekarang dah tak sabar tunggu nak kenduri lak..

Jauh disudut hati..syukur sgt2..pertemukan dia untukKU..punyai ciri-ciri sedap mendengar dan memandang...pegangan agama itu penting..insyaALLAH berikanlah kekuatan untuk kami melayari bahtera yang tidak lama lagi..terima kasih bakal zauj yang terpaksa memahami diriku yang serba kekurangan...masih tempoh perkenalan walau ianya singkat tapi amat bermakna..

Dalam meniti hari2 yang bakal tiba hampir 2 bulan ja lagi..bnayk persiapan yang belum ku laksanakan..yang pasti assgment maktab perlu disiapkan awal..huhu...ermmm..banyak benda gak kena wat..sebbnyya kat umah kg tak dak sapa nak settle..umah lak kadang2 kalu ku blik baru bawak ayah balik rumah..jadi umah kosong so..fham2 la umah tak dak org ni..kena bnyak mengemas..kerap la blik kedah pasni..nak wat persediaan majlis seumur hidup..hehe..terima kasih, kak2 abg2 yang bg support..saat2 macamni terkenang mak...moga dia bahgia di sana..amenn..


Cintailah seseorang kerana kekurangannya, kerana suatu saat nanti kamu akan bahagia dengan kelebihannya…dan jangan pernah mencintai seseorang dengan kelebihannya, kerana suatu saat nanti kamu pasti kecewa ketika kamu tahu kekurangannya

No comments: